dzień 2, książki, przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
energia 1490 kcal, bia�ko 80 g, t�uszcz 29 g, w�glowodany 239 g�niadanie 420 kcaljajko, pieczywo, sok:jajo - 2 kromki chleba razowego- 2 �y�eczki serka topionego z szynk� - posiekany szczypiorek - szklanka soku jab�kowegoprzygotowanie: jajko ugotuj na mi�kko, chleb posmaruj serkiem i posyp szczypiorkiem, popij sokiemII �niadanie 400 kcalsa�atka z tu�czyka:szklanka suchych rurek makaronowych tortiglioni 60 g np. Agniesi - 1/2 puszki tu�czyka w sosie w�asnym - �rednie jab�ko - 1/2 cytryny, koperekprzygotowanie: do makaronu dodaj kawa�ki tu�czyka i pokrojone w kostk� jab�ko, ca�o�� posyp posiekanym koperkiem i skrop sokiem z cytrynypo po�udniu 220 kcalkoktajl z kefiru i truskawek:szklanka kefiru - szklanka truskawek - 2 �y�eczki cukru waniliowegoprzygotowanie: truskawki i cukier dodaj do kefiru, zmiksujobiad/kolacja 450 kcalzapiekanka z makaronu:2/3 szklanki suchego fusilli 50g np. Malma - pier� kurczaka 100 g - �rednia czerwona cebulka -1/2 papryki zielonej - 2 �y�ki �mietany - �y�eczka m�ki - s�l, pieprz, vegetaprzygotowanie: mi�so pokr�j w kawa�ki i ugotuj w wodzie z veget�, warzywa kr�tko poddu� na patelni i po��cz z makaronem i mi�sem, ca�o�� u�� w �aroodpornym naczyniu i polej sosem przygotowanym na wywarze z mi�sa, m�ki, �mietany i przypraw; zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C
[ Pobierz całość w formacie PDF ]